30.10.2012 17:17, 15foxik03, Komentárov: 0

The Walking Dead season 3 - preview

Po mojej amatérskej recenzie na prvú a druhú sériu seriálu The Walking Dead prichádza aj preview na tretiu sériu.

Sú za nami už dve série veľmi úspešného a obľúbeného seriálu s netradičnou tematikou. Po sledovaní dvoch epizód, v ktorých sa Rick (Andrew Lincoln) snaží zachrániť svoju skupinu ľudí, ktorý sa vyhli smrti, prichádza konečne tretia séria, ktorá podľa všetkého ponúkne omnoho viac ako jej dvaja predchodcovia. Ale viac až v nasledujúcich riadkoch.

Najlepšie by bolo začať tam, kde sa skončila spomínaná druhá séria. Určite si každý skalný fanúšik pamätá ten moment, keď sa Hershelovej farmy zmocnila hora tzv. chodcov, ktorý nemali zľutovanie pred nikým a vyštvali celú skupinu preč z farmy. V snahe ochrániť seba aj samotnú farmu prišlo o život viacero členov skupiny, ktorý sa nedokázali ubrániť proti početnej prevahe chodcov. Celú túto drámu viac-menej spôsobil Shane (Jon Bernthal), ktorý neustále znepríjemňoval už dosť zničený život všetkým členom skupiny. V poslednej epizóde druhej série to vyústilo až k jeho smrti, keď pri nafingovanom úteku ich rukojemníka sa pokúsil Shane zabiť Ricka. Hlavným dôvodom bola rivalita medzi týmito dvoma kamarátmi. No na prekvapenie neprišiel o život Rick ale Shane, ktorého Rick prebodol nožom a následne zastrelil, už ako chodca Rickov syn Carl (Chandler Riggs).

Po tom, ako sa skupine podarilo utiecť z farmy v plameňoch, celú zimu sa potulovali po zničenom svete, avšak ako som spomínal bez niektorých členov starej skupiny, ktorí neprežili útok chodcov. Nesmieme zabudnúť na jednu osobu, ktorá sa síce oddelila od skupiny ale nie je mŕtva. Áno, hovorím o Andreii (Laurie Holden), o ktorej si ostatní členovia skupiny mysleli, že sa jej už nedá pomôcť a je mŕtva. Ale opak je pravdou, podarilo sa jej utiecť do lesa, kde ju po nejakom čase našla záhadná žena, ktorá je známa dvoma chodcami, ktorých používala ako „odpudzovadlo“, lepšie povedané pomocou ich zápachu sa chráni proti ostatným nakazeným.

Ale vráťme sa k tomu, čo nás v tretej sérii čaká. Skupina s Rickom na čele sa po ťažkej zime snaží nájsť bezpečný úkryt, taktiež ďalším dôvodom je Lorine tehotenstvo. Na úplnom začiatku prvej epizódy máme možnosť vidieť, že sa im konečne podarilo nájsť ich útočisko, v ktorom budú v bezpečí. A týmto útočiskom nie je nič iné ako vezenie. Ako inak by to bolo, keby ich tam nečakali ďalšie nástrahy. A hlavne tieto nástrahy sú hlavným ťahadlom, prečo ďalej sledovať seriál naďalej aj po druhej sérii. Určite ani jedného zo skalných fanúšikov nenechajú v pokoji a zostanete v napätí, čo bude nasledovať ďalej.

Za zmienku stojí aj spomínaná Andrea, ktorá sa so svojou „parťáčkou“ vydá na ďalšiu cestu. Pri ich putovaní spustošeným svetom zazrú padajúci vrtuľník. Po príchode na miesto kde dopadol stretávajú skupinku mužov, medzi ktorými je aj známy Merle (Michael Rooker), brat Deryla (Norman Reedus), ktorého v Atlante pripútal Rick na streche a pri pokuse vyslobodiť sa si musel odrezať ruku. Avšak hlavným aktérom tejto skupiny v tretej sérii bude Guvernér (David Morrissey), ktorý po vypuknutí paniky vo svete založil akési mesto a snaží sa vybudovať novú civilizáciu. Andreu s jej kamarátkou odvedú do ich tábora, kde im ponúknu útočisko. Na trailery môžeme vidieť, že Guvernér sa stretne s Rickovou skupinou a zjavne ich privedú do tábora. Ale to nie je isté, keďže zo seriálu boli zatiaľ odvysielané iba 3 časti (epizódy).

V ďalších epizódach tretej série nás určite čaká veľa prekvapení a zvratov, ktoré robia seriál takým kvalitným ako je. Po videní najnovších troch epizód môžem s určitosťou povedať, že sa máme na čo tešiť a taktiež dúfam, že tretia séria ma nesklame v žiadnom smere.


15foxik03
viac článkov autora

Bleskovky

Halo: Reach je zadarmo pre Gold užívateľov

Hra od Bungie z roku 2010, s ktorou sa rozlúčili so svetom Halo, aby mohli pracovať na aktuálne vydanom Destiny, je tento mesiac zdarma pre všetkých, ktorý si hru ešte nestihli za tie štyri roky zahrať a majú gold účet na Xbox Live. Ak by ste sa stále nevedeli rozhodnúť, či do tejto hry ísť, prečítajte si našu recenziu TU.
17.09. 11:34 diskusia (1)

Pozrite si prvé video k Resident Evil: Revelations 2

Druhé pokračovanie pôvodne 3DS odbočky série Resident Evil, sa nám ukazuje v prvom videu. Ako bude vyzerať hra po grafickej stránke? A môžeme skutočne očakávať návrat ku koreňom a drsnú atmosféru? Pozrite si video a posúďte sami. Nájdete ho TU. Okrem videa však máme aj informácie o spôsobe predaja tejto hry. Tá totiž narozdiel od prvej časti bude predávaná po epizódach. Celkovo sa dočkáme štyroch častí v jednej sezóne, pričom cena jednej časti bude 5,99 Eur, prípadne 24,99 Eur za kompletnú sezónu.
16.09. 14:27 diskusia (0)

Watch_Dogs pre Wii U bude ešte tento rok

Ak ste vlastníkom konzoly od Nintenda, a už ste sa obávali toho, že hackerská akcia sa tento rok na vašu platformu nedostane, tak koniec obáv. Oficiálny dátum vydania je 20. novembra 2014 pre náš región, pričom v Amerike bude hra dostupná už dva dni skôr.
11.09. 11:55 diskusia (0)

Mortal Kombat X má dátum vydania

Ďalšia časť krvavého kúpeľa a polámaných stavcov sa dostane na naše obrazovky budúci rok, konkrétne 14. apríla. Okrem toho sme sa dozvedeli, že sa opäť ako hrateľnej postavy dočkáme aj štvorrukého fešaka Gora.
09.09. 15:40 diskusia (0)

Stronghold Crusader 2 predstavuje novú frakciu

Tento mesiac vychádzajúca RTS, ktorá sa zameriava hlavne na budovanie a obranu vlastnej pevnosti, nám tentokrát predstavuje novú frakciu tichých zabijakov. Ak chcte vidieť aké je to brániť sa a bojovať proti Sultane, pozrite si nové video TU.
03.09. 11:50 diskusia (0)
Anketa
Koľko hodín týždenne ste venovali hrám počas letných prázdnin?
 
GamesWeb.sk Offline - máj 2013
Najnovšie online hry

Pillow City: Revelation

07.07.2014

Bitshift

07.07.2014

Atlantis Jewels

07.07.2014
Najnovšie plné hry

Iris

14.06.2014

Wolfenstein: The Final Solution

08.06.2014

Maldita Castilla

30.12.2012